Projectinformatie

Uit Wikilexis
Versie door Wiki admin (Overleg | bijdragen) op 20 mei 2019 om 09:17

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Weconomics projecten: van idee tot community

Hoe kunnen we onze welvaart breder en duurzaam organiseren met de juiste inzet van organisatietechnologie zoals de digitale lopende band? Hoe kunnen we technologie (zoals blockchain) inzetten om productiever te worden zodat we surplus creëren? Hoe kunnen we de privacy beter waarborgen en minder afhankelijk worden van een beperkt aantal techbedrijven uit Silicon Valley? Welke innovaties hebben we daarvoor nodig en hoe organiseren we die? Weconomics begeleidt startups, ondernemende mensen en organisaties van idee tot uitvoering. Dit doen we door binnen jouw domein samen een project op te zetten en uit te voeren. Bij voorkeur doen we dit Greenfield (vernieuwen vanaf de fundamenten, opzetten van een nieuwe community) en niet Brownfield (veranderen binnen bedrijven). Soms kiezen we voor hybride vormen: innoveer als een startup. Zo bieden we organiserend vermogen, een bewezen methode, van idee tot en met bijvoorbeeld de oprichting van een stichting, besloten vennootschap of coöperatie.

Je zou Weconomics kunnen zien als een soort Kickstarter met het verschil dat we niet alleen geld bij elkaar brengen, maar ook andere bouwstenen zoals relaties, methoden en technieken, een kennisinfrastructuur etc. Je vindt hier algemene informatie over projecten.

Zelf een project opstarten Je kunt zelf een project of een beweging starten. Zodra je budget hebt en bijvoorbeeld een groep van 10-20 stakeholders, kunnen we de eerste stap zetten met bijvoorbeeld het organiseren van kickoff, een dialoog in de vorm van bijvoorbeeld een @Roundtable, ThoughtExpedition of Community Building Simulation. Misschien heb je al een projectidee? Vul dan de quickscan zodat we je samen met een Weconomics fellow kunt beoordelen of je idee geschikt is om met Weconomics te organiseren.

Op deze pagina vind je meer algemene informatie over Weconomics projecten.

Hoe definieer ik een project/domein We merken dat het voor een projectinitiator vaak moeilijk is om een project/domein te definiëren. Over het algemeen is Weconomics geschikt om toegepast te worden in kennisintensieve domeinen met:

  1. veel vragers en aanbieders
  2. ondoorzichtige, niet transparante markt
  3. hoge transactiekosten
  4. weinig regelgeving
  5. weinig toetredingsdrempels
  6. weinig drempels om technologie te gebruiken
  7. budgetten/subsidies om te innoveren

Doel Uiteindelijk moet elk project leiden tot het opzetten van een community waarin vraag en aanbod elkaar tegen minimal transactiekosten weten te vinden.